Kézi stretchfólia 500mm 15-17-20-23-30mic 2,2kgmin.6tek/karton

979,0 Ft + áfa

Leírás

Rakományok raklapon történő kézi rögzítésére. Védi az árut a szennyeződésektől, a kisebb sérülésektől, nedvességtől.

A stretchfólia (sztreccsfólia)  egy különösen rugalmas csomagolóanyag, amelynek egyik legfontosabb felhasználása a termékek raklapokhoz való biztonságos rögzítése, vagyis a raklapfóliázás. Alapanyaga a polietilén egyik fajtája, az LLDPE, és rugalmassága teszi ideális csomagolóanyaggá. Amikor a termék védeleméről és biztonságáról van szó, a rugalmas megnyúlás és a tapadó képesség a legkívánatosabb tulajdonságok.

A stretch fólia megnyúlik a termék, a doboz vagy a raklap sarkain, fokozott ellenállást biztosít lyukadással és szakadással szemben, amennyiben megfelelő módon van felhelyezve. A magas százalékkal bíró nyúlási érték tekintélyes nagyságú megosztott terhelés elviselését biztosítja.

Ahhoz, hogy a strecs fólia ilyen kiváló tulajdonságokkal rendelkezzék, a gyártása során bizonyos összetevők adagolása szükséges. Az egyik ilyen összetevővel a tapadó képességet fokozzák. A különleges gyártási technológiának köszönhető a stretchfólia egyik alapjellemzője, a ragadósságis, hiszen a csomagolás során a fóliarétegeknek össze kell tapadniuk, és ezt az állapotot meg kell őrizzék változó körülmények között is.

Ha a stretchfólia tapadó képessége alacsony, a tárolás, szállítás során a felső rétegek leválnak, gyengítve ezzel a csomagolás minőségét. A földre lógó fóliavégek akadályozhatják a gépek mozgását a raktárban, de ami ennél is zavaróbb, hogy meghiúsíthatják a raklapok biztonságos be- és kipakolását. Ezért a raklapozáshoz ajánlott vastagabb, nem előnyújtott stretchfóliát választani.